GeriMeze Tarifleri Şakşuka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şakşuka tarifi

Şakşuka tarifi

Sofraların sevilen lezzetlerinden şakşuka, patlıcan, biber ve domatesin nefis birleşimi... Ayrıca yapımı da oldukça pratik. Tadı da bir o kadar güzel. Dilerseniz sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Peki şakşuka nasıl yapılır? İşte şakşuka tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 veya 5 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ

Şakşuka tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları küp küp doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletin.

Soğan ve biberi ince ince doğrayın.

Domatesleri de küp şeklinde doğrayın.

Patlıcanları yağda kızartın. Daha sonra havlu kağıdın üzerine alarak yağını süzün.

Diğer taraftan da sosu için sıvı yağı bir tavaya ekleyin.

Sarımsakları küçük küçük doğrayın.

Biber, soğan ve sarımsakları tavaya alıp kavurun.

Üzerine salça ilave ederek kavurmaya devam edin.

Ardından domates, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin.

Domatesler kavrulunca su ilave edin.

Suyunu çekince güzelce karıştırıp servis edin.

Afiyet olsun...