Son Güncelleme:
Safranlı tavuk tarifi
Safran eşliğindeki tavuk tarifine sofralarınızda yer vermelisiniz...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı mantar
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı safran
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Safranlı tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı, doğranmış sarımsak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip, çekene kadar kavurun.
Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.