GeriTavuk Yemeği Tarifleri Safranlı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Safranlı tavuk tarifi

Safranlı tavuk tarifi

Safran eşliğindeki tavuk tarifine sofralarınızda yer vermelisiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Safranlı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.

Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı, doğranmış sarımsak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip, çekene kadar kavurun.

Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.