GeriKurabiye Tarifleri Portakallı ıslak kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı ıslak kurabiye tarifi

Portakallı ıslak kurabiye tarifi

Çay sohbetlerinize hatta akşam yemek menülerinize eşlik edebilecek, şerbetli ancak aynı zamanda faydalı bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Genellikle kakaolu ıslak kurabiye olarak bilinen tarifi bu kez farklı bir sunumla denemenizi öneririz. Peki, portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır? İşte, portakallı ıslak kurabiye tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2- 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker

Portakallı ıslak kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak şerbeti soğuması için önceden hazırlayın.

Portakal suyunu tencereye alıp şekeri de eritin ve kaynatın.

Şerbet kıvamına geldiğinde ocaktan bir kenara alın.

Hamuru için; un dışında bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın.

Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pürüzsüz olacak şekilde avuç içinizde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çatlaklar oluşuncaya kadar kontrol ederek pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri bir dakika kadar sonra şerbetin içine batırıp çıkarın ve serviz tabağına dizin.

Üzerine portakal kabuğu rendeleri, fındık ya da Hindistan cevizi baharatı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...