GeriTatlı Tarifleri Gül tatlısı tarifi (İrmikli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül tatlısı tarifi (İrmikli)

Gül tatlısı tarifi (İrmikli)

Ramazan iftar sofralarında aranan şerbetli tatlılar arasında yer alan gül tatlısı irmikli ve irmiksiz versiyonlarıyla mutfaklarımıza geliyor. Bu tarifimizde sizlerle irmikli gül tatlısı malzemeleri ve yapılışı için ayrıntıları paylaşacağız. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? İşte irmikli gül tatlısı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5-5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Gül tatlısı tarifi (İrmikli) Nasıl yapılır?

İrmikli gül tatlısı şerbetini hazırlamak için gerekli olan su ile toz şekeri, bir tencerede karıştırıp kaynatın. Kaynayınca üzerine limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın. Hazırlanan şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Tatlı hamurunu hazırlamak için, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu ve vanilya yoğurma kabına alıp iyice çırpın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde üzerine streç film serip, merdane yardımı ile yaklaşık yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. 4 adet yuvarlağı üst üste binecek şekilde art arda sıralayın. Daha sonra üst baştan başlayarak rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.

Fırını 180 derecede ısıtıp üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuyunca servis edin.