GeriEt Yemeği Tarifleri Pleskavitsa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pleskavitsa tarifi

Pleskavitsa tarifi

Balkanların özellikle de Bosna Hersek, Sırbistan gibi ülkelerin et yemekleri, özellikle de köfteleri çok meşhurdur. İki ülkede de karşımıza çıkan köftelerden biri de büyüklüğüyle göze lezzetiyle de damağa hitap eden pleskavitsa’dır. Köftede farklılık arayanların çok beğeneceğine emin olduğumuz pleskavitsa’nın malzemeleri ve tarifi aşağıda. Garanti ediyoruz, bu köfteyi çok beğeneceksiniz.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gram yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Servis için:

  • 2 adet bazlama
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet patates

Pleskavitsa tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı rendeleyin.

Derin bir kasede kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, ekmek kırıntısı, su ve sıvı yağ ekleyip hepsini güzelce yoğurun.

Kıymayı dört parçaya bölüp yuvarlak köfteler yapın.

Servis için olan kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Domatesleri dörde biberleri ikiye bölün.

Patatesleri küp küp doğrayıp yağda kavurun.

Köftelerinizi hafifçe yağladığınız ızgarada ya da tavada iki tarafı da kızaracak şekilde pişirin.

Bazlamaları ortadan ikiye bölün ve köfteleri tavadan alıp bazlamaların üzerine yerleştirin.

Soğan, domates, biber ve patatesle birlikte köftelerinizi servis edin.

Yanında ayran da çok iyi gider. Afiyet olsun…