Peynirli volovan tarifi
Volovan, hem şık görünümlü hem de lezzetli bir atıştırmalık ya da ara sıcak arayanların imdadına yetişecek bir tarif. Fransızca “rüzgarda uçuşan” anlamına gelen “vol-au-vent” ifadesinin Türkçeleştirilmesi olan volovan, adından da anlayabileceğiniz gibi çok hafif bir tat. Sizin için bu kez peynirli bir volovan tarifi hazırladık. Malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 24 kare milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
İçi harcı için:
- Beyaz peynir
- Krem peynir
- Labne peyniri
- Maydanoz
- Dereotu
Peynirli volovan tarifi Nasıl yapılır?
Tepsinin tabanına pişirme kağıdı serin.
Milföylerden 12 adetini büyük yuvarlak kalıpla ya da su bardağı ağzı ile kesin ve tepsiye yerleştirin.
Kalan 12 milföyü de önce büyük kalıpla daha sonra da küçük kalıpla veya çay bardağı ağzı ile kesip ortalarını çıkarın ve halka şeklinde milföyler elde edin.
Tepsideki tabanların üzerine fırçayla yumurta serip ortası delik milföyleri tabanların üzerine yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra milföyleri fırına verin ve kabarıp pişene kadar fırınlayın.
Bu esnada beyaz peyniri rendeleyin.
Yeşillikleri ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri karıştırıp fırından çıkardığınız milföylerin ortalarına yerleştirin.
Volovanınız hazır, afiyet olsun…
TAVUKLU MANTARLI VOLOVAN TARİFİ