GeriEt Yemeği Tarifleri Patlıcan doğrama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan doğrama tarifi

Patlıcan doğrama tarifi

MasterChef doğrama tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Antep usulü doğrama tarifi arayışı akşam yemeği için fikir düşünenlere ilaç gibi geldi. Urfa usulü doğrama tarifi, Antep usulü doğrama tarifi olarak iki yörede de hazırlanan bu lezzetli yöresel yemek, hem doyurucu olmasıyla hem de enfes tadıyla çok beğeniliyor. Patlıcan doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü doğrama tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 200 gram nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivribiber
  • 3 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • Kuru nane

Patlıcan doğrama tarifi Nasıl yapılır?

Nohutu akşamdan ıslatın. Sıvı yağ ve eti tencere alın ve kavurun. Etler kavrulunca üzerine yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra salça ve 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca önceden ıslattığınız nohutu da ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcan, domates, biber ve sarımsakları ilave edin. Tüm malzemeler pişmeye yakın 1 adet limonun suyunu ekleyin.

Diğer taraftan da tereyağı ve naneyi bir tavada kızdırın. Yemeğiniz pişince hazırladığınız tereyağlı ve naneli sosu üzerine gezdirip servis edin.