GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates oturtma tarifi

Patates oturtma tarifi

Patatesi sevmeyenimiz yoktur. Zaten bakarsak mutfağımızdaki yemeklerin önemli bir kısmının malzemeleri arasında patates mutlaka yer alıyor. Biz de tam bunu düşünerek, öğle ya da akşam yemeği için pratik ve doyurucu bir tarif hazırladık. Kolay ve lezzetli patates oturtma tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 500 gram kıyma
  • 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 adet domates
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Patates oturtma tarifi Nasıl yapılır?

Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.

Yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.

Bir iki kez çevirdikten sonra salçasını da ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyu ekleyip kısık ateşte domatesler iyice eriyene kadar pişirin.

Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve oldukça ince yuvarlak dilimler halinde kesin.

Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat kaba döşeyin.

Kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.

Aynı işlemi tekrarlayın.

En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün.

Kabın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derecede fırınlayın.

Patatesler yumuşayınca üzerini açın biraz kızarsın.

Patates oturtmanız bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun…