GeriMeze Tarifleri Pastırmalı humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı humus tarifi

Pastırmalı humus tarifi

Humus, nohutun ezilmesi ve tahinle tatlandırılması ile hazırlanan muhteşem bir meze. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz humusun üzerine pastırma veya et katılarak sunmak da mümkün. Klasik humus tarifinin dışına çıkacağınız pastırmalı humus nasıl yapılır? Yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği nefis pastırmalı humus tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı su
  • 3 dilim pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pastırmalı humus tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.

Soyduğunuz nohutları mutfak robotuna alın.

Üzerine kimyon, tuz, tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve suyu ekleyin.

Malzemeleri mutfak robotunda püre halini alacak şekilde çekin.

Ardından karışımı servis tabağına alın.

Daha sonra küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve ince ince doğradığınız pastırmaları hafifçe kızartın.

Üzerine pul biberi de ekleyin ve köpürmeye başladığında ocaktan alın.

Pastırmaları da humusun üzerine ekleyin.

Afiyet olsun.