GeriSebze Yemeği Tarifleri Pasa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pasa tarifi

Pasa tarifi

Pasa pancar yapraklarıyla yapılan nefis bir Eskişehir yemeği. Üstelik çok da besleyici. Tek yapmanız gereken pancar yapraklarını haşlayıp kavurduktan sonra üstlerine yumurta kırmak. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz bu lezzetli ve bir o kadar pratik yemeğin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet pancar yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Pasa tarifi Nasıl yapılır?

Pancar yapraklarını yıkayın.

Kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün ve yemeklik doğrayın.

Soğanı da yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı tavada kızdırın.

Soğanı yağda kavurun.

Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Doğradığınız pancar yapraklarını da ilave edin ve onları da kavurun.

Tuzu da ekleyin.

Üzerine yumurta kırıp kapağını kapatın.

Yumurtalar pişince kırmızı toz biber serpip servis edin. Afiyet olsun...