GeriTatlı Tarifleri Pamuk prenses tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pamuk prenses tatlısı tarifi

Pamuk prenses tatlısı tarifi

Görüntüsünün sadeliğine aldanmayın, tadına bir kere bakan prenses tatlısını bir daha bırakamıyor. Çok lezzetli ve pratik olan prenses tatlısı tarifimiz, denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya şekeri

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Toz Hindistan cevizi

Pamuk prenses tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle süt, şeker ve unu bir tencereye alın ve karıştırın.

Karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.

Daha sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.

Bir fırın kabının her yerini Hindistan ceviziyle kaplayın.

Bu sırada muhallebi ılınacak. Ilınmış muhallebiyi fırın kabına ya da tek tek kaselere dökün.

Krem şanti ve sütü güzelce çırpıp soğumuş muhallebinin üzerine yayın.

Krem şanti karışımının üzerine de bolca Hindistan cevizi serpip en az 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına bırakın.

Dinlenen prenses tatlınızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.