Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Palamut buğulama tarifi
En lezzetli balıklardan olan, büyük balık severlerin vazgeçilmezi palamutun buğulamasını çok seveceksiniz. Üzerine doğrayacağınız soğanlar hem görsel şölen yaratacak hem de lezzetini katlayacak. Tamamen sağlıklı bir şekilde pişireceğiniz palamut buğulama nasıl yapılır? Hazır mevsimi gelmişken mutlaka palamut buğulama yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet palamut
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
Palamut buğulama tarifi Nasıl yapılır?
- Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin.
- Palamutları dörde bölün.
- Tencerenize çok az zetinyağ dökerek tabanını yağlayın.
- Patatesi soyun ve halka şeklinde doğrayın.
- Doğradığınız patatesleri tencereye döşeyin.
- Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin.
- Soğanların kabuklarını soyup, onları da halka şeklinde doğrayın.
- Halka şeklinde doğramış olduğumuz soğanları balığın üzerine yerleştirin.
- Daha sonra çarliston biberleri de doğrayarak soğanların üzerine yayın.
- Kalın olarak doğradığınız maydanozları tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, yarım bardak ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Afiyet olsun.