GeriPasta Tarifleri Orman meyveli cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Orman meyveli cheesecake tarifi

Orman meyveli cheesecake tarifi

Orman meyveli cheesecake, hem görünümü hem de lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Yapılışı biraz zahmetli olsa da tadına doyum olmuyor. Cheesecake limonlu ve frambuazla da mükemmel bir uyum sağlıyor. Ancak orman meyveli cheesecake de favoriniz haline gelecek. Peki orman meyveli cheesecake nasıl yapılır? İşte tadanın bir dilim daha isteyeceği orman meyveli cheesecake tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Tabanı için:

  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 paket yulaflı bisküvi

Kreması için:

  • 3 adet yumurta
  • 2 paket labne peyniri
  • Yarım paket krem peynir
  • Yarım limon kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 çay bardağı böğürtlen
  • 1 çay bardağı frambuaz
  • 1 çay bardağı çilek
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Orman meyveli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Yulaflı bisküvileri bir kaba alıp un haline getirin.

Tereyağı ve şekeri de eritip bisküviye ekleyin ve kaşıkla ezin.

Hazırladığınız bisküvili karışımı kelepçeli kek kalıbının taban kısmına yerleştirip bastırın. Daha sonra buzdolabına koyun.

Tatlınızın kreması için yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı çırpın.

Yumurta sarısının üzerine pudra şekerini ilave edip çırpın. Beyazına da tuz ekleyip karıştırın.

Labne ve krem peyniri de bir kapta çırpın. Üzerine de yumurtanın sarısını, beyazını, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız kremayı bisküvili tabanının üzerine güzelce yayın.

Fırın tepsisine su ekleyin. Kek kalıbınızı da alüminyum folyo ile sarın. Ardından kekinizi tepsiye yerleştirip fırına verin. 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Kremanın sertleşmemesi için ara ara kontrol edin.

Diğer taraftan da tatlınızın sosu için meyveleri, vişne suyunu, pudra şekerini ve birkaç damla limon suyunu tencereye alın ve katılaşana kadar karıştırarak pişirin.

Cheesecake'iniz pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Soğuduktan sonra sosunu üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...