GeriEt Yemeği Tarifleri Nar ekşili köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nar ekşili köfte tarifi

Nar ekşili köfte tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden köfteyi, nar ekşili denemek ister misiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

Nar ekşili köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı yoğurma kabının içine koyup üzerine kabakları ve soğanları rendeleyin. Bayat ekmek içlerini ufalayın. Tuz, karabiber, kimyonu ilave edip elinizle en az 5 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz kadar parçalar koparıp, elinizi ıslatarak biçimlendirin. Tavada köftelerin iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına sıralayın.

Köftenin sosu için bir tavada sıvı yağı ısıtıp, dövülmüş sarımsakları birkaç dakika çevirin. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ve iri doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Tuz serperek 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Nar ekşisini ekleyerek, ocaktan alın.

Hiç bekletmeden köftelerin üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.