GeriMeze Tarifleri Mütebbel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mütebbel tarifi

Mütebbel tarifi

Mütebbel, közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu bir lezzet. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis mezeyi hazırlarken limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Akşam sofranızın yıldızı olacak mütebbeli denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Mütebbel tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyip soğuması için bekletin.

Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.

Sarımsakları da ezip patlıcanların üzerine ekleyin.

Daha sonra tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağını, karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...