GeriTatlı Tarifleri Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi

Kemalpaşa tatlısı pratikliğiyle çok sevilen bir şerbetli tatlıdır. Hatta üzerine ekleyeceğiniz bir muhallebiyle Kemalpaşa tatlısını bir sütlü tatlıya da dönüştürebilirsiniz. Peki ama nasıl? Muhallebili Kemalpaşa tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte muhallebili Kemalpaşa tatlısının yapılışı…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kuru Kemalpaşa
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1,5 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • File badem
  • Karamel sos

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Toz şeker ve suyu pilav tenceresine aktarın.

Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.

Şerbet kaynamaya başladığında içine kuru Kemalpaşa'ları ilave edin.

Arada tencereyi sallayarak Kemalpaşa'lar şerbeti çekene kadar pişirin.

Diğer yanda muhallebi için Hindistan cevizi hariç malzemeleri ayrı bir tencerede birleştirin ve devamlı karıştırarak kaynatın.

Kaynamaya başlayan muhallebiye Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin.

Biraz daha kaynattığınız muhallebiyi sonra ocaktan alın.

Üzerinin kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak ılınmasını bekleyin.

Kemalpaşa'ları fırın kabına dizip tencerenin dibinde kalan şerbeti üzerine dökün.

Muhallebiyi de Kemalpaşa'ların üzerine her şeyi kaplanacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın.

Tamamen soğuduğunda krem şanti ve sürü çırparak elde ettiğiniz kremayı da muhallebinin üzerine yayın.

Üzerine file badem serpip karamel sos gezdirin.

Dilerseniz Antep fıstığı, başka bir yemiş ya da mevsim meyveleriyle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…