Mor lahana salatası tarifi
Rengiyle sunuma şıklık katacak, tadıyla damakları şenlendirecek olan bir salata ve meze tarifimiz var. Bu tarifte mor lahanayı çiğden değil kavurarak kullanıyoruz. Biz malzemelerini sınırlı tuttuk ama siz dilerseniz içine haşlanmış mısır ve küçük doğranmış kornişon turşu da koyabilirsiniz. Bu tarifi sizin için Selma Mollaoğlu hazırladı. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet orta boy mor lahana
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağından fazla iri çekilmiş ceviz
- Sarımsak
- Tuz
- Arzuya göre 1-2 yemek kaşığı mayonez
Mor lahana salatası tarifi Nasıl yapılır?
Mor lahanayı güzelce yıkayın ve ortadan ikiye kesin.
Sebze soyucu ile ince ince doğrayın.
Tavaya zeytinyağını ve kıyılmış lahanayı alın biraz tuz serpin ve lahanalar yumuşayınca kadar ara ara karıştırarak kavurun. ve ılınmaya bırakın.
Bir kasenin içine damak tadınıza göre ezilmiş sarımsak ve tuzu koyup karıştırın.
Yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın. (Bu aşamada mayonez de ekleyebilirsiniz.)
Yoğurtlu sos, ceviz ve lahanayı güzelce karıştırın ve servis tabağına alıp süsleyin. Afiyet olsun...