Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Miyane çorbası tarifi
Miyane çorbası, Eskişehir mutfağına ait oldukça pratik ve ekonomik bir çorba. Evde bulunan birkaç temel malzemeyle kısa süre içinde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Miyane çorbasının genellikle limon suyuyla ya da çiğ domates rendesiyle servis edildiğini de belirtip tarifimize geçelim...
Yapımı için malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
Miyane çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tavada eritin.
Unu bu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
Tavuk suyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
Tuzunu da ilave edip ocaktan alın.
Kaselere bölüştürdükten sonra üzerine limon suyu ya da çiğ domates rendesi ekleyip servis edin. Afiyet olsun...