GeriPasta Tarifleri Mini köstebek pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mini köstebek pasta tarifi

Mini köstebek pasta tarifi

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle mini köstebek pastayı çok seveceksiniz. Hazırlanışını biraz uğraştırıcı olsa da nefis tadıyla çay saatlerinize ayrı bir renk katacak. İç kreması için dilerseniz muz, çilek veya dilediğiniz bir meyveyi kullanabilirsiniz. Peki mini köstebek nasıl yapılır? İşte mini köstebek pasta tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

İçine:

  • 3 adet muz
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt

Mini köstebek pasta tarifi Nasıl yapılır?

İlk pastanızın kremasını hazırlayın. Bunun için süt ve krem şantiyi bir kasede çırpın. Ardından buzdolabına koyup soğutun.

Kek için de yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra süt, kakao ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Un, vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştırın.

Kek hamurunuzu yağlanmış tepsiye alın ve fırına verip 180 derecede pişirin.

Kekiniz piştikten sonra bir su bardağı ile yuvarlak parçalar oluşturun.

Kalan kek kenarlarını da mutfak robotunda un haline getirin.

Önceden hazırladığınız kremayı, kestiğiniz kek parçalarının üzerine koyun. Daha sonra üzerine muz dilimleri yerleştirin. Muzların üzerine tekrar krema sürün. Son olarak da kekinizin her tarafını un haline getirdiğiniz kek parçalarına bulayın.

Hazırladığınız mini köstebek pastalarını tepsiye dizin ve buzdolabına alın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...