Milföy çanağında karamelize soğan ve armut dilimleri tarifi
Misafir ve kutlama yemekleri uzun süre zaman geçirdiğimiz sofralar. Böyle zamanlarda masada minik atıştırmalıklar olması çok iyi oluyor. Pratik ve şık atıştırmalık listenize bu tarifi mutlaka ekleyin. Özellikle tatlı ve tuzlu tatlarını bir arada sevenler bayılacak. İşte Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'in tarifiyle milföy çanağında karamelize soğan ve armut dilimleri...
Yapımı için malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
- 1-2 adet armut
- Dilediğiniz yumuşak peynir (Ezine, rokfor, tulum olabilir)
Karamelize soğan için:
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
Milföy çanağında karamelize soğan ve armut dilimleri tarifi Nasıl yapılır?
Karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın.
Yağda soğanları renk alana kadar devamlı karıştırarak yüksek ateşte soteleyin.
Renk alınca ara ara çok az su ilave ederek kapağı kapalı halde ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Suyu çektikçe tekrar biraz su ilave edip karıştırıp pişirin.
Bu işleme soğanların hacmi üçte birine inene kadar devam edin.
Hazır olunca tuz kekik karabiber ile lezzetlendirin.
Milföy hamurlarını 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Tek tek açıp yağlanmış muffin kalıbına bastırarak yerleştirin.
İçerisine 1 yemek kaşığı kadar karamelize soğan doldurun.
Üzerine ince doğranmış armut dilimlerini yerleştin.
200 derece sıcak fırında milföy altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Fırından alıp 10 dakika kadar soğutun.
Kalıptan alın ve ılık şekilde serpiştirilmiş peynir ile servis edin. Afiyet olsun...