GeriEt Yemeği Tarifleri Mezopotamya yemeği Tuh'u tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mezopotamya yemeği Tuh'u tarifi

Mezopotamya yemeği Tuh'u tarifi

Akad dilinde 'pancar' anlamına gelen Tuh'u tarifi eski bir Mezopotamya yemeğidir. Bir tür kuzu yahnisi olan Mezopotamya yemeği Tuh'u tarifi, bahar şenliklerinde yapılırmış. Şimdi ise MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme gelen tuh'u nasıl yapılır merak ediliyor. İşte, tuh'u tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 450 gram kuzu but eti (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı susam yağı veya zeytinyağı
  • 350 mL sıcak su
  • 1 adet küp küp doğranmış soğan
  • 2 su bardağı ince dilimlenmiş roka
  • 3 çay kaşığı kişniş baharatı
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 büyük pancar
  • 1 pırasa (ince kıyılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 6 adet arpacık soğan

Süslemek için;

  • Kişniş tohumları

Mezopotamya yemeği Tuh'u tarifi Nasıl yapılır?

Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve yüksek ateşte ısıtın. Kuzuyu kuşbaşı doğradıktan sonra yağda hafifçe kızarana kadar birkaç dakika soteleyin.

Küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve 5 dakika pişirin

Yine iri küpler halinde doğradığınız pancarı ekleyin ve 5 dakika pişirin.

Ardından tuz, su, ince kıyılmış roka, kişniş, arpacık soğanı ve kimyon ekleyerek kaynatın.

Sarımsağı pırasa ile karıştırın ve karışımı tencereye ekleyin.

Isıyı azaltın ve 60 dakika kadar pancar ve et yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.

Tuh'u piştikten sonra bir kasede servis yapın. Üzerine kişniş tohumları serpin.

Afiyet olsun...