GeriMutfak Tüyoları Oruk kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oruk kebabı tarifi

Oruk kebabı tarifi

Simit kebabı olarak da bilinen Kilis oruk kebabı aranan leziz tariflerden biri oldu. Kilis yöresine ait ince bulgur ve rendelenmiş soğanla hazırlanan bir tür kebap olan oruk kebabı akşam yemeğinde sevdiklerinize hazırlayacağınız mükellef sofralarınızda yer alabilir. Peki, Kilis oruk kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Tepside oruk kebabı tarifi ve yapım aşamaları...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 kilogram orta yağlı dövülmüş et
  • 2 çorba kaşığı nane
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Oruk kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru tepsiye koyup soğuk suyla ıslatın ve kaşıkla karıştırın.

Soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayıp bulgura ilave edin.

Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.

20-25 dakika yoğurduktan sonra kıymayı ekleyip tüm malzeme özleşene kadar yoğurmaya devam edin.

Malzemeyi üzerinde parmak izleri olacak şekilde isterseniz kebap şişlerine yerleştirin ya da köfte şekli verin.

Izgarada pişirdiğiniz orukları sıcak servis edin. Afiyet olsun…