GeriEt Yemeği Tarifleri Mantarlı pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı pirzola tarifi

Mantarlı pirzola tarifi

Pirzola hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği et çeşitlerinden olabilir. Tavada ya da ızgarada birkaç dakikada pişmesiyle de kolay yemek arayanların favorilerinden olan pirzolayı, bu kez de mantarla birlikte denemelisiniz. Pişman olmayacağınızı garanti ediyoruz. İşte çok pratik ve nefis mantarlı pirzola tarifi...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 adet pirzola
  • 4 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz

Mantarlı pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Tavada tereyağını eritin. Pirzolaları yağda, önlü arkalı çevirin. Piştikten sonra tavadan alın.

Doğranmış soğanları tencereye koyun. Hafif çevirdikten sonra üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin. Domates ve biberi de ufak ufak doğrayıp ekleyin. Hepsini tavada karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirin.

Daha sonra hazırladığınız karışımı tabağa alın ve üzerine pirzolaları da koyup servis edin.