GeriSebze Yemeği Tarifleri Mantar sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar sote tarifi

Mantar sote tarifi

Mantar sote her mevsim zevkle yenen kolay sebze yemeklerinin başında geliyor. Peki etin ya da makarnanın yanında da çok güzel bir eşlikçi olan mantar sote nasıl yapılır? Mantar sote yaparken hangi malzemeler kullanılır? İşte birkaç basit malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz mantar sote tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Maydanoz

Mantar sote tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri ince ince dilimlerin. Sarımsakları da incecik kıyın. Sıvı yağı tencereye alıp sırasıyla önce soğanları sonra biberleri son olarak da sarımsakları ekleyerek kavurun. Salça ve pul biberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. İnce ince dilimlenmiş mantarları da ekleyip iyice karıştırın. Mantarlar bir süre piştikten sonra içine doğranmış domates ve tuzu da ilave edin. Yemeğinizin suyu çekilene kadar pişirmeye devam edin. Mantar sote hazır!