GeriEt Yemeği Tarifleri Manisa kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Manisa kebabı tarifi

Manisa kebabı tarifi

Manisa'nın hepsi birbirinden lezzetli yemekleri arasında en tanınmış olanı hangisidir diye sorsalar herkesin aklına ilk gelecek olan Manisa kebabıdır herhalde. Siz de bu enfes kebabı evinizde kolayca yapabilirsiniz. En önemli özelliği iki farklı kıymayla yapılması olan Manisa kebabı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 250 gram kuzu eti
  • Tereyağı
  • Sumak
  • Tuz
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tırnaklı pide

Manisa kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Dana ve kuzu etini karışık olarak iki kez çektirerek kıyma haline getirin.

Tuzunu ekleyip iyice yoğurarak şişlere düzgün ve ince olacak şekilde sarın.

Kebapları odun kömürü ateşinde ağır ağır pişirin.

Aynı şekilde pideleri de hafifçe kızartın, domatesleri ve biberleri gözleyin.

Kızaran pideleri kare kare kesip servis tabaklarına alın.

Kebapları şeklini bozmadan pidelerin üzerine yerleştirin.

Tereyağını kızdırıp köftelerin üzerine gezdirin.

Sumak serpin.

Közlenmiş domates ve biberleri de etlerin çevresine dizin.

İnce kıyılmış maydanoz ve soğanı karıştırıp kebapla birlikte servis edin. Afiyet olsun…