GeriBalık Tarifleri Lüfer pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lüfer pilavı tarifi

Lüfer pilavı tarifi

Çanakkale mutfağının sevilen lezzetlerinden olan lüfer pilavı özellikle bu mevsimde harika bir akşam yemeği sofrasına eşlik edebilir. Kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile lüfer pilavı evde hazırlayabileceğiniz yöresel lezzetlerimizdendir. Evde lüfer pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte lüfer pilavı tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet lüfer
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 5 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 buçuk su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı su

Lüfer pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları unlamadan 2 su bardağı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kızartın, sonra yağdan çıkarak bekletin.

Soğanı küp küp doğrayın ve yarım su bardağı ayçiçeği yağı ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından tuz ve sıcak su ile kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinçleri suya salın.

Suyunu çekmeye başladığında pişirme kabına bütün haldeki balıkları da ekleyin ve pilavın suyu tamamen çekilene kadar birlikte pişirin.

Pilav ve balıklar piştiğinde servis tabağına alın ve üzerine nane, defne yaprağı ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun...