Lor peynirli turta tarifi
Doyurucu ve lezzetli bir turta tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı lor peyniri
- Yarım su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü
- 1 ufak paket çikolata
Lor peynirli turta tarifi Nasıl yapılır?
Turta hamurumuzu yoğurmadan önce bir tart kalıbını hazır etmeniz gerekiyor. Bunun için 25-30 santimetre çapında bir tart kalıbı ya da yine bu ölçülerde, kenarları en az 2-3 parmak yüksekliğinde yuvarlak bir fırın kabını alın. İçini ve kenarlarını oda sıcaklığındaki tereyağı veya zeytinyağıyla iyice yağlayın.
Öte yandan turta hamuru için derin bir karıştırma kabının içine un, toz şeker ve kabartma tozunu koyun. Üzerine yumurtaları kırıp sıvı yağı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en az 30 dakika dinlendirirseniz hem hamur çok daha iyi şekil alır hem de pişince lezzeti artar.
Bir taraftan da turtanın üzerine koyacağınız harcı hazırlamak üzere derin bir tasın içine yumurtaları kırın, lor peyniri, süt ve yıkanmış, süzülmüş kuru üzümleri ekleyin. Karıştırma işine devam ederken rende çikolataları ve toz şekeri de üstüne aktarın ve bir kenarda beklemeye alın. Şimdi dinlenen hamuru alıp çok hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir oklava veya merdane yardımıyla kalıbın ölçülerinde açın. Sonra da hamuru tart kalıbının içine yayın ama hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek havuz gibi açın.
Bir kenarda bekleyen lor peynirli harcını bu havuzun içine boşaltıp düzeltin. Isınan fırının orta gözüne turtanızı koyup en az 35-40 dakika pişirin. Hemen fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin dilimleyin. Dilimlerin üzerine çırpılmış çiğ krema ekleyerek de servise sunabilirsiniz.