GeriTatlı Tarifleri Limonlu parfe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu parfe tarifi

Limonlu parfe tarifi

Serinletici ve hafif bir tatlı arayanlara tam olarak hitap edebilecek bir tarifimiz var: Limonlu parfe! Kolay malzemeleri ve pratik yapımıyla hem yerken hem hazırlarken zevk alacağınız limonlu parfe tarifi detaylarıyla hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kutu krem santi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 adet limon
  • 1 vanilya
  • 1 paket burçak bisküvi

Limonlu parfe tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle süt ile krem şantiyi çırpın ve hazırlanan sosu buz dolabına dinlendirmeye alın.

2 yumurtanın beyaz ve sarısını ayrın.

Yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.

Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyip hem suyunu hem kabuklarını yumurta sarısı ile çırğın.

Krem şantiyi buz dolabından çıkarın, yumurta aklarını ve sarılarını krem şantiye ilave edip çırpmaya devam edin.

Bisküviyi mutfak robotundan geçirin.

Borcama bisküvilerin yarısını koyun ve eşit seklide yayın.

Krem şantili karışımı bisküvilerin üzerine dökün.

Kalan bisküvileri de üzerine serpin ve derin dondurucu da 3- 4 saat dondurun.

Servis yaparken rahat kesilmesi için 10 dakika tezgahta bekletebilirsiniz.

Üzerini istediğiniz meyve ya da Hindirstan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...