GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu biryani (büryani) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu biryani (büryani) tarifi

Kuzu biryani (büryani) tarifi

Hint mutfağının en tanınmış yemeklerinden olan ve bizim büryanla da yakın akraba olan kuzu biryaniyi duymayanınız yoktur. Ağızda dağılan kuzu etinin baharatlı pilavla birlikteliği şimdiden sizin de iştahınızı açmaya başladıysa, mutfağınızda kendi ellerinizle pişirmekten çok zevk alacağınız bu tarifin nasıl yapıldığına gelin bir bakın… Çok beğeneceğinize eminiz!

  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli kuzu eti
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 25 gram dolmalık fıstık
  • 50 gram badem
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 25 gram kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu biryani (büryani) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın.

Üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin, 10 dakika kadar bekletin.

Pirinçlerin suyunu iyice süzün.

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtın.

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyip soteleyin.

Kemikli kuzu etlerini ilave edin ve kavurun.

Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Sonrasında dolmalık fıstık ve bademi ekleyin.

Pirinci ilave edip kavurun.

Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.

2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin.

Hafifçe karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 30 dakika kadar pişirin.

Yemeğiniz piştikten sonra 5 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun…