GeriÇorba Tarifleri Kremasız balkabağı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremasız balkabağı çorbası tarifi

Kremasız balkabağı çorbası tarifi

Balkabağı çorbasını hiç denediniz mi? Şifalı olmasının yanı sıra lezzetiyle de gönlünüzü kazanacak. Şahane rengi ile balkabağı çorbası sofranızı şenlendirsin isterseniz, işte malzeme listesi ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Kremasız balkabağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Kabak, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Soğanı da ince ince kıyın.
  • Tencereyi ocağa alın. Zeytinyağını ekleyip soğan ve havuçları kavurun.
  • Ardından patates ve bal kabağını da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • Daha sonra suyunu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  • Çorbanız kaynayınca blender'dan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • En son karabiber ve tuzu da ekleyip bir süre daha kaynatın.
  • Afiyet olsun.

Bal kabağı Çorbası Çeşitleri

Bal kabağı çorbası, yöreden yöreye göre değişiklik gösteren farklı tarzlarda yapılan bir çorba çeşididir. Bal kabağının en besleyici ve en lezzetli hali olan bal kabağı çorbası, ziyafet sofralarının da vazgeçilmezi oluyor. Bal kabağını sevmeyenlerin bile lezzetine hayran kalacağı bal kabağı çorbasının içine istediğiniz baharatları ekleyerek lezzetlendirebilir ve zevkinize göre farklı şekillerde yapabilirsiniz. Bal kabağı çorbası, yöresel farklılıklar göstermesinin dışında genellikle benzer şekillerde yapılır.

Bal Kabağı Çorbasının Püf Noktaları

Bal kabağının kıvamı biraz sıvı olursa sütü eklemeden önce sütü bir karıştırma kabına alarak üzerine bir yemek kaşığı un ilave ederek karıştırmanız gerekir. Ardından sütü çorbaya ekleyerek koyulana kadar karıştırarak kaynatmanız gerekir.

Çorbanızın kıvamı ise çok koyu olduğu zaman süt ile birlikte biraz da su koyabilirsiniz. Süt ve suyu ekledikçe karıştırmaya devam ederek kıvamının yeteri kadar açıldığını düşündüğünüz zaman kaynamaya bırakabilirsiniz.

Bal kabağı çorbasına süt yerine bir su bardağı krema ekleyebilirsiniz. Bu sayede daha lezzetli ve daha yumuşak bir tat elde edebilirsiniz.

Bal kabağının vitamin ve mineral değerlerini kaybetmemesi için bal kabağının kabuğunu tüketeceğiniz zaman soyup ve doğramanız gerekir. Bu sayede besin değerlerinin kaybını önleyebilirsiniz.

Tüketmeden önce yüksek ısıya uzun süre maruz bırakmamanız gerekir.

Tatlısını yaparken de rafine şekerinden olabildiğince kaçınmanız gerekir. Bal ve pekmezi pişirdikten sonra üzerine ilave etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Bal Kabağı Çorbasını Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Bal kabağı çorbasını daha lezzetli hale getirmek için su ile sütü karıştırarak çorbaya eklemek yerine bir su bardağı krema eklemeyi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bal kabağı çorbasının tadını daha da güzelleştirmek için içine 3 diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Çorbaya ekleyeceğiniz suyun bir kısmını et suyu varsa et suyundan ilave ederek çorbanın lezzetini arttırabilirsiniz.

Bal Kabağı Çorbası Sunumları

Bal kabağı çorbasını hazırlayacağınız sade ya da zeytinyağlı ve baharatlarla tatlandırılmış kurutonlar ile birlikte sunarak hem görselini destekleyebilir hem de tadını arttırabilirsiniz. Bal kabağı çorbası, turuncu rengi ile zaten dikkat çekici bir görsele sahiptir. Bu nedenle görselini daha da güzelleştirmek için üzerine maydanoz yağı kızdırarak, bir miktar krema dökerek ya da üstüne bir tutam maydanoz koyarak şık bir görsele ulaştırabilirsiniz.

Bal Kabağı Çorbasının Faydaları Var mıdır?

Bal kabağı çorbasının pek çok faydası vardır. Bu çorba hem lezzeti hem de besleyiciliği ile dikkat çekiyor. Bal kabağının sayısız faydalarından bal kabağı çorbası yaparak yararlanabilirsiniz. Hem lezzetli hem besleyici ve bir o kadar da faydalı olan çorbayı çocuklarınıza da içirebilirsiniz. Bal kabağı çorbasının başlıca faydaları ise,

Bal kabağı alerji oluşumuna karşı savunma kalkanı görevi görür. Aynı zamanda alerjik reaksiyonlar gelişmesini önemli ölçüde önler. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan korumaya yardımcı olur. İçinde A vitamini de bulunuyor.

Bal kabağı, cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Cildin ışıltısını ve tazeliğini korumaya yardımcı olan bal kabağı, özellikle de kış aylarında cildin güzelleşmesine yardımcı oluyor ve cildin nem dengesini korumasına yardımcı oluyor.

Bal kabağı, göz sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. Bal kabağının içinde bulunan ksantin adı verilen bileşen, ultraviyole ışığın göz tarafından süzülmesine yardımcı olur. Bu durum ileri yaşlarda görülebilecek gözde doku hasarını ve katarakt probleminin önlüyor. Bal kabağının içinde bulunan A vitamini, alacakaranlıkta ve gece gözün ışığa uyumunu sağlayarak görüş kabiliyeti kazanmanıza yardımcı oluyor.

Bal kabağı, kilo vermeye yardımcı olur.

Bal Kabağı Çorbası Kaç Kalori?

Bal kabağı çorbasının 1 kepçesinde yani 100 gramında 29 kalori bulunur. Oldukça düşük bir kaloriye sahip olan bal kabağı çorbası, kış aylarının en besleyici ve en lezzetli çorbaları arasında yer almayı başarıyor. Düşük kalori değeri içerdiği için diyet listelerinde de sıkça yer alıyor.

Bal Kabağı Kilo Aldırır mı?

Bal kabağı çorbası, düşük kalorili fakat çok besleyici bir çorba çeşididir. Düşük kaloriye sahip olduğu için kilo aldırmaz. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinde de bal kabağı çorbasını sıkça görebilirsiniz. Bal kabağının içinde bulunan vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, cildinizi güzelleştirmeye ve vücut direncinizi arttırmaya yardımcı olur.