GeriTatlı Tarifleri Kremalı milföy tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı milföy tarifi

Kremalı milföy tarifi

Ailenizi hem çok lezzetli hem de yapımı çok pratik olan bu tarifle sevindirmeye ne dersiniz? Birkaç malzemeyle kısa süre içinde hazırlayıp sevdiklerinize ve misafirlerinize sunabileceğiniz kremalı milföyü çok sevecek, acil durumlarda başvurulacak tatlılar listenizin başına yazacaksınız.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket milföy

Kremalı milföy tarifi Nasıl yapılır?

Süt, toz şeker, elenmiş un, vanilya ve yumurtaları en az 5 dakika mikserle çırpın. Ocak üstünde tel çırpıcı ile sürekli karıştırın, katı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En az 30 dakika kadar arada karıştırarak, soğumasını ve kendini toplamasını bekleyin. Tamamen ılınınca içine 1 kutu kremayı da ilave edip 5 dakika kadar telle veya kaşıkla çırpın. Dolapta en az 2-3 saat soğutun.

Buzluktan çıkardığınız ve yumuşattığınız milföy hamurunu arzu ettiğiniz boyutlarda kesin. İstediğiniz kat miktarı kadar, örneğin 3 yaprağı aynı şekilde kesip, önceden 180 derecede ısıtılmış ve yağlı kağıda dizilmiş tepsiye dizerek üstüne hiçbir şey sürmeden fırına verin. Üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın.

Milföyler iyice soğuyunca, buzdolabında beklettiğiniz kremayı aralarına bol miktarda sürün. Tercihe göre meyve parçalarını ekleyip, bir kat milföy, bir kat krema şeklinde üst üste şekillendirebilirsiniz.

Taze nane yaprağı, şekerleme, meyve veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.