GeriSos Tarifleri Konserve domates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Konserve domates tarifi

Konserve domates tarifi

Domates konservesi yaz aylarında hazırlayıp kışın afiyetle tüketebileceğiniz konservelerin başında geliyor. Kışın sebze yemeklerinden menemene her yemekte yaz domatesi tadını çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey konserve domates tarifimizdeki adımları uygulamak. İşte domates konservesi tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1-2 kilogram domates
  • Tuz

Konserve domates tarifi Nasıl yapılır?

Domates konservesini çiğ ya da pişmiş halde saklayabilirsiniz.

Çiğ domates konservesi için domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın.

Etli kısımlarını küp küp doğrayın ya da robottan geçirin.

Kavanozlara doldurup yarım tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin.

Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra ters vaziyette tencereye yerleştirdiğiniz kavanozları aralarına bezler sıkıştırarak 15-20 dakika kadar kaynatın.

Domates konservesini pişirdikten sonra saklamak için aynı şekilde doğrayıp kaynatın.

Kaynamaya başladıkları noktada kavanozlara doldurun.

Yarım tatlı kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve kaynatma işlemini yapın.