GeriMeze Tarifleri Kolay hibeş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay hibeş tarifi

Kolay hibeş tarifi

Hibeş az bilinen ancak yapılışı çok basit bir mezedir. Biraz tahin, biraz da limon suyuyla ortaya harikalar çıkarabilirsiniz. Sizin için hem kahvaltılarda ekmeğe sürerek tüketebileceğiniz hem de et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz hibeşin tarifini hazırladık. Mutlaka denemelisiniz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 2 limonun suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Kolay hibeş tarifi Nasıl yapılır?

1 su bardağı tahine 2 limonun suyunu ekleyin.

Yarım su bardağı su ilave edip hepsini çırpın.

2 diş sarımsağı ezip ekleyin.

1’er tatlı kaşığı kimyon ve toz kırmızıbiberi de ekleyince hibeş hazır.

Kıvamının humustan daha akışkan olması önemlidir. Afiyet olsun…