GeriPilav Tarifleri Kızartılmış tavuklu ve karamelize soğanlı risotto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızartılmış tavuklu ve karamelize soğanlı risotto tarifi

Kızartılmış tavuklu ve karamelize soğanlı risotto tarifi

Tavuk deyip geçmeyin, ona sadece tavaya atıp kızartıp sofraya koyacağınız bir yiyecek gibi bakmaktan vazgeçin. Çünkü biraz hayal gücü biraz da farklı bakış açılarıyla tavukla mutfakta harikalar yaratmak mümkün. Sizin için bu kez tavuğu karamelize soğanla eşleyip risotto'da kullanmayı denedik. Çok da güzel oldu. Sizin de beğeneceğinizden eminiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Çeyrek bardak balzamik sirke
  • 1,5 su bardağı arborio pirinci
  • 1,5 bardak sıcak tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı doğranmış pişmiş tavuk göğsü
  • Tuz ve biber
  • 2 çorba kaşığı kekik

Kızartılmış tavuklu ve karamelize soğanlı risotto tarifi Nasıl yapılır?

Orta büyüklükte ocakta 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp eritin.

Üzerine soğanlarınızı ekleyin ve soğanlar koyu kahverengi bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin.

Ocaktan alın ve üzerine balzamik sirkeyi döküp, karıştırıp kenara koyun.

Kalan yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin.

Pirinci atın ve iyice karıştırın.

Yaklaşık 2 dakika çevirdikten sonra tavuk suyunun birazını döküp hızlıca karıştırın.

Ocağı orta seviyeye alın ve üzerine kalan tavuk suyunu da ekleyin.

Yaklaşık 20 dakika pişirin ve al dente olana kadar bekleyin.

Ayırdığınız soğan karışımını tavaya alın ve tavukları da içine atın.

İkisinin birlikte çevirin ve tat vermesi için, tuz, biber ve kekik ekleyin.

Pilavınızın ister üzerine ister yanına koyarak servis edin.