Kıymalı soğan dolması tarifi
Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya has lezzetli bir dolma tarifi: Kıymalı soğan dolması.
Yapımı için malzemeler
- 5 adet kuru soğan
- 2-2,5 su bardağı su
- 250 gram kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı soğan dolması tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları yıkayıp, baş kısımlarını fotoğraftaki gibi kesin ve üzerindeki kabuğu soyun. Orta boy bir tencereye suyu ekleyip içine bir miktar tuz atın ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra soğanları tencereye atarak yumuşayana kadar yani 10-15 dakika haşlayın. Süzüp haşlama suyunu kenara ayırın.
Soğanlar soğuduktan sonra içinde 2-3 katman kalacak şekilde cücüğünü çıkartın. Bir soğanın cücüğünü ayırarak maydanoz ile birlikte ince ince kıyın.
Pirinci kevgirde 2-3 su yıkayın ve iyice süzün. Tüm malzemeyi karıştırın. Tüm harcı soğanların içine doldurarak geniş bir tencereye dizin.
Ayırdığınız haşlama suyunu tencereye ekleyerek, 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.