GeriEt Yemeği Tarifleri Kilis tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis tava tarifi

Kilis tava tarifi

Kilis tava, et meraklılarının seveceği harika bir tarif. Kilis mutfağının enfes tariflerinden olan bu tarif, tercihe göre patlıcan veya patatesle de hazırlanabiliyor. Her hali de enfes olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte Kilis tava tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kilis tava tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve biberleri robottan geçirin.

Kıymayı yoğurma kabına alın.

Üzerine biber, soğan, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.

Daha sonra kıymalı harcınızı orta büyüklükteki bir tepsiye yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayın.

Tepsinin kenarında da dörde bölünmüş soğan ve domatesleri yerleştirin.

Üzerinde de sivri biber veya kapya biber ekleyin.

Ardından kebabınızı 8 parçaya kesin.

Fırına verip 250 derecede pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...