GeriEt Yemeği Tarifleri Kilis tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis tava tarifi

Kilis tava tarifi

Kilis tava yöresel lezzetlerin en sevilenlerinden. Et meraklılarının damaklarını çatlatan enfes Kilis tavasıyla çok ünlü mekanlar mevcut ama bu lezzeti evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte enfes Kilis tava yapılışı…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 500 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 2 adet patates

Kilis tava tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alın ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.

Domates, biber ve soğanları robottan geçirip baharatlarla birlikte kıymaya karıştırın.

(Arzu ederseniz içine biraz maydanoz da ekleyebilirsiniz.)

Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı güzelce yoğurun ve bir kenara alın.

Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve tuzlayın.

Cam ya da porselen fırın tepsisinin tabanına patates dilimlerini yerleştirin.

Üzerine kıymayı koyup düzgün bir katman halinde yayın.

Domates dilimleri ve biberle üzerini süsleyin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp 200 dereceye ayarladığınız fırında bir müddet pişirin.

Ardından folyoyu çıkarıp etlerin iyice kızarması için tepsiyi bir süre daha fırında tutun.

Afiyet olsun!