GeriEt Yemeği Tarifleri Kıbrıs köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıbrıs köftesi tarifi

Kıbrıs köftesi tarifi

Köfte sevmeyen yoktur diye tahmin ediyoruz. Neyse ki mutfağımız köfte tarifleri açısından çok zengin. Türkiye’nin birbirinden lezzetli köftelerinin yanında Kıbrıs köftesi de alkışı hak ediyor elbette. Şimdi sizlere lezzeti de görünümü de harika olan Kıbrıs köftesinin nasıl yapıldığını tarif edelim…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • Yeteri kadar maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Kimyon
  • Sıvı yağ

Kıbrıs köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuğunu soyun ve rendenin en ince tarafını kullanarak geniş bir kaba rendeleyin.

Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.

İçine soğanı da yine rendenin ince tarafını kullanarak rendeleyin.

Geriye kalan malzemeyi de ilave edin ve tüm malzeme birbirine karışana kadar iyice yoğurun.

Derince bir tava ya da tencereye bolca sıvı yağ dökün.

Yuvarladığınız köfteleri yağın içine atın.

İyice kızarınca köftelerin yağını süzdürün ve tabaklara koyun.

Hazırladığınız köfteyi sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz, afiyet olsun…