GeriEt Yemeği Tarifleri Kazan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kazan kebabı tarifi

Kazan kebabı tarifi

Kazan kebabı, Urfa mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri ve birçok kebapta olduğu gibi bu yemeğin başrolünde de yine patlıcan var. Kıyma, soğan, domates ve biberle bir araya gelip muhteşem bir tada kavuşan patlıcanlı kazan kebabı pilavla nefis bir uyum sergiliyor. Siz de bu yemeği denemek isterseniz işte tarifimiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet domates

İç harcı için:

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kazan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için soğan, biber ve domatesi ince ince doğrayın.

Kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın.

Yoğurma esnasında zeytinyağı hariç diğer malzemeleri de ekleyin.

Son olarak zeytinyağını da ilave edip biraz daha yoğurduktan sonra harcı kenara alın.

Patlıcanları boylarına göre iki üç parçaya bölün.

Böldüğünüz parçaları verev olacak şekilde yelpaze gibi kesin. Dilimlerin alt tarafı bütün kalmalı.

Domatesleri de aynı şekilde verev kestikten sonra hazırladığınız kıymalı harcı açtığınız boşluklara yerleştirin.

Patlıcanlar altta domatesler üstte olacak şekilde tencereye dizdiğiniz kebaplara bira zeytinyağı gezdirin. Su eklemeyin.

Kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişirin.

Yemeğiniz hazır, soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…