Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Kayısı hoşafı tarifi
Pilav ile muhteşem olan bu hoşafa bayılacaksınız. Kayısının en bol olduğu mevsimde yaptığınızda lezzeti birkaç katına çıkan kayısı hoşafına ekleyeceğiniz kuru üzümler ve limon suyu da çok farklı bir lezzet elde etmenizi sağlayacak. İşte çok beğeneceğiniz kayısı hoşafı tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 20 adet şekerpare kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kayısı hoşafı tarifi Nasıl yapılır?
Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 bardak suyla ıslatın.
Ertesi gün, aynı tencereyle ateşe oturtun.
Kuru üzümleri, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
Üzümler şişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.