Son Güncelleme:
Karnabahar steak tarifi
Karnabahar herkesin çok sevdiği bir sebze değil ancak pizzadan çorbaya birçok tarife de uyarlanabiliyor. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu sizin için karnabahardan bir steak yani biftek tarifi yaptı. Denediğinizde lezzetine şaşıracaksınız. Mutlaka deneyin, afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün karnabahar
Sosu için:
- Zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (veya sarımsak tozu)
- Zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Karnabahar steak tarifi Nasıl yapılır?
Karnabaharı keskin bir bıçakla 1 santimetre kalınlığında dilimleyin.
Fırın kağıdını tepsiye serin.
Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp karnabaharların her yerine sürün.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra karnabaharları fırına verin.
Kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.
Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…