GeriÇorba Tarifleri Karnabahar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar sadece bizim değil dünyanın birçok ülkesinin mutfağında çok önemli bir sebze. İrlanda mutfağı da bunlardan biri. Sizin için İrlanda’nın meşhur peynirli karnabahar çorbasının tarifini hazırladık. Çedar peynirinin ekstra bir lezzet kattığı bu çorbayı mutlaka denemelisiniz… İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kutu soğan
  • 3 adet pırasa
  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet patates
  • 2 litre tavuk ya da sebze suyu
  • 200 gram çedar peyniri
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaların yeşil kısımlarını ayırın.

Beyazlarını ikiye bölüp ince ince kıyın.

Soğanı yemeklik, patatesleri küp küp doğrayın

Karnabaharı çiçeklerine ayırın.

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları ve pırasaları yağda 3-4 dakika soteleyin.

Ardından karnabaharları, patatesleri, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin.

Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Bu esnada çedarı rendeleyin.

Sebzeler yumuşayınca çorbayı el blender’ıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

Peyniri ve dereotunu ekleyip karıştırın.

Gerekirse tuz ve karabiber ilave edip sıcak servis edin. Afiyet olsun…