GeriEt Yemeği Tarifleri Karışık güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karışık güveç tarifi

Karışık güveç tarifi

Kabak, patlıcan ve kuşbaşı et ile tadına doyamayacağınız bir güveç tarifi...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Karışık güveç tarifi Nasıl yapılır?

Patates, kabak, patlıcan ve domatesi küp küp doğrayın. Derin bir kap içine etleri koyun ve doğranan malzemeleri de üzerine ekleyin. Biberlerle sarımsakları da doğrayın ve diğer malzemelerle karıştırın. Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştırın. Güveç kabının içine karışımı boşaltın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Fırında 180-200 derecede pişmeye bırakın. Üzerini yanmasın diye fırın kağıdı ile kapatabilirsiniz fakat fırından almaya yakın kağıdı alın ki üzeri de kızarsın.