GeriMeze Tarifleri Karadeniz piyazı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karadeniz piyazı tarifi

Karadeniz piyazı tarifi

Köftenin bulunduğu sofraların olmazsa olmazı piyaz, her yörede farklı şekilde yapılıyor. Ufak farklılıklar olsa da her haliyle oldukça lezzetli olan piyaz, Karadeniz mutfağında ise bol marul ile hazırlanıyor. Peki Karadeniz piyazı nasıl yapılır? Ana yemeği unutturacak piyazın işte tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 3 yaprak marul
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz

Karadeniz piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Marulları güzelce yıkayın ve suyunu süzün.

Suyunu süzdüğünüz marulları ince ince doğrayın ve servis tabağına yayın.

Üzerine haşladığınız kuru fasulyeyi ekleyin.

Ardından soğanları yarım daire şeklinde doğrayın.

Soğanları da fasulyelerin üzerine ilave edin.

Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.

Afiyet olsun.