Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Karadeniz piyazı tarifi
Köftenin bulunduğu sofraların olmazsa olmazı piyaz, her yörede farklı şekilde yapılıyor. Ufak farklılıklar olsa da her haliyle oldukça lezzetli olan piyaz, Karadeniz mutfağında ise bol marul ile hazırlanıyor. Peki Karadeniz piyazı nasıl yapılır? Ana yemeği unutturacak piyazın işte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 3 yaprak marul
- 2 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım limon
- Tuz
Karadeniz piyazı tarifi Nasıl yapılır?
Marulları güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
Suyunu süzdüğünüz marulları ince ince doğrayın ve servis tabağına yayın.
Üzerine haşladığınız kuru fasulyeyi ekleyin.
Ardından soğanları yarım daire şeklinde doğrayın.
Soğanları da fasulyelerin üzerine ilave edin.
Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.
Afiyet olsun.