Kabak borani tarifi
Borani farklı yörelerde farklı malzemelerle ve farklı şekillerde yapılan yemeklerin ortak adı. Biz bugün balkabağı ile yapılan bir sulu yemek olan kabak boraninin tarifini verelim dedik. Her zamankinden farklı bir yemek tarifi arıyorsanız kabak boraniyi deneyebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 adet balkabağı
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 kase yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 adet kuru kırmızı biber
- 5 su barağı su
- Sıvı yağ
- Tuz
Kabak borani tarifi Nasıl yapılır?
Kabak borani yapmaya kabakları dilimlemekle başlayın.
Soğanları ve sarımsakları bir tencerenin içine doğrayın.
Sıvı yağı ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
Daha sonra dilimlenmiş kabakları da tencerenin içine ekleyin.
Kabaklar renk değiştirince 5 su bardağı suyu tencereye ilave edin. Pişmeye bırakın.
Bu arada yoğurdu tuz ile karıştırın.
Kabaklar yumuşayınca tuzlu yoğurdu ve biberleri de tencerenin içine ekleyin.
Çok fazla karıştırmadan bırakın.
Karışım çorba kıvamına özleşince nanesini ve tuzunu ekleyip kapatın.
Hemen sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.