GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kabak beğendili tavuk pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak beğendili tavuk pirzola tarifi

Kabak beğendili tavuk pirzola tarifi

Genellikle patlıcanla hazırlamaya alışık olduğumuz beğendiyi bu kez hemen her yemeğe yakışan sebze kabak ile hazırlamaya ne dersiniz? Tavuk ve kabağın bu muhteşem uyumunun bir arada olduğu kabak beğendili tavuk pirzola tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kabak beğendili tavuk pirzola malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 parça kemiksiz tavuk pirzola
  • Kekik
  • Pulbiber
  • İsteğe göre kajun bahararı
  • Tuz
  • Tatlı kırmızı toz biber

Kabak beğendi için;

  • 4 adet orta boy kabak

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam muskat rendesi

Kabağın üzerine;

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Kabak beğendili tavuk pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kapta tavuk için baharatları karıştırıp pirzolaları harmanlayın.

Tavuğu tavada arkalı önlü kızartın.

Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekene kadar tavaya biraz yağ ekleyip pişirin.

Beşamel sosu için tereyağı ve unu kavurun.

Üzerine sütü ekleyerek hızlıca kıvam alana kadar pişirin.

Son olarak tuzu, karabiberi ve muskat rendesini ekledikten sonra ocağı kapatın.

Pişen kabağın üzerine beşamel sosu ve kaşar rendesini ekleyerek kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Servis tabağına önce kabak beğendiyi yerleştirin.

Üzerine tavuk pirzolaları ekleyip servis edin. Afiyet olsun...