GeriMakarna Tarifleri Ispanaklı İtalyan makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı İtalyan makarna tarifi

Ispanaklı İtalyan makarna tarifi

İtalyan mutfağından lezzetli ve pratik bu makarna tarifini çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 demet ıspanak 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı İtalyan makarna tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın. Blender'da ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın. 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin.

Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde gevşek bir rulo halinde sarın. Keskin bir bıçakla ruloyu yarım ila 1 santimetre genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir.

Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın.

Makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın. Haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alın.

Üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştırın.