GeriTatlı Tarifleri Elmalı irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı irmik tatlısı tarifi

Elmalı irmik tatlısı tarifi

Yapımı çok kolay, aynı zamanda da hafif bir tatlı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 poşet hazır irmik tatlısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın
İçi için:
  • 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Elmalı irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Sütü tencereye koyun ve hazır toz karışımı içine boşaltın. Sürekli karıştırın. Kaynamasına yakın 1 çorba kaşığı tereyağını içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Bu sırada bir tavaya rendelediğiniz elmaların içine şekeri ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alırken tarçını ekleyip tekrar karıştırın.

Muhallebi kıvamındaki tatlının yarısını cam kalıba boşaltın. Araya elmalı içi döküp üstüne tekrar muhallebiden dökün.

En sonunda 8-10 adet bisküvi, 1 avuç ceviz ve 1 çay kaşığı tarçını robota atın ve karıştırın. Robottan aldığınız karışımı tatlının üzerine yayın. Süsleyip buzdolabında dinlendirin.