GeriZeytinyağlı Tarifleri İmambayıldı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İmambayıldı tarifi

İmambayıldı tarifi

Patlıcan Türkiye’de yaz sofralarının vazgeçilmez sebzesidir. Çeşit çeşit yemeği yapılan patlıcanın en güzel hali de bol zeytinyağlı imambayıldı yemeğidir. Domates, biber, soğan ve sarımsağın lezzet kattığı imambayıldı yanında güzel bir pirinç pilavıyla ziyafete dönüşebilir. Siz de evde geleneksel tarifiyle güzel bir imambayıldı yapmak isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Dikkat! Bu imambayıldıda patlıcanlar kızartılmıyor. İşte tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

İmambayıldı tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.

Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.

Soğan, domates, maydanoz, tuz ve şekeri geniş bir tencereye koyup 2 dakika kadar karıştırın ve pişmeye bırakın.

Diğer yanda patlıcanları saplarını kesmeden güzelce yıkayın.

Kabuklarını alaca soyduğunuz patlıcanları tenceredeki domatesli karışımın içine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.

Kısık ateşte 30 dakika pişirdiğiniz patlıcanlara soyduğunuz sarımsakları ekleyip 20 dakika daha pişirin.

Ardından patlıcanları tencereden alıp ortalarını yukarıdan aşağı çizip kaşık yardımıyla açarak zeytinyağıyla yağladığınız fırın kabına yerleştirin.

Tencerede kalan domatesli sosu patlıcanların ortalarına sarımsaklar üstte kalacak şekilde yerleştirin.

Kapya biberi dörde bölüp patlıcanların üzerine yerleştirin.

Sosun kalanını da patlıcanların üzerine gezdirip oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve servis edin. Afiyet olsun...