Hira tatlısı tarifi
Hira tatlısı son dönemlerin en aranan tatlılarının başında geliyor. İrmikle yapılan bu şerbetli tatlı hem çok pratik hem de çok lezzetli olduğu için, sofralarını tatlısız bırakmak istemeyenlerin favorilerinden. Özel günlerde misafirlerinize de gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz hira tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 gram vanilya
- 20 gram kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Bulamak için:
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Hira tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabının içine koyup iyice karıştırın.
Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayıp top yapın.
Bu topları güzelce irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin.
Bu esnada, bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbeti kesinlikle pişirmeyin.
Tatlılarınız pişince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlılar şerbeti iyice çekip soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…